5 τρόποι για να πετύχετε με τα μαθήματα τένις

Το να μάθετε πώς να παίζετε τένις μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν παλεύετε ενάντια σε χρόνια φυσικών ενστίκτων και κακής τεχνικής. Με πολλούς ερασιτέχνες «προπονητές» που θέλουν να σας δείξουν τι να κάνετε, μπορεί να είναι απίστευτα εύκολο να αναπτύξετε μια κακή τεχνική τένις, θέτοντας τον εαυτό σας σε κίνδυνο μελλοντικών τραυματισμών και επιβραδύνοντας την πρόοδό σας ταυτόχρονα.

Επιτυχία στο τένις σημαίνει ορισμένες σχετικά άκαμπτες τεχνικές και στυλ μάθησης και χωρίς επίσημα μαθήματα τένις μαθήματα τένις είναι δύσκολο να κατακτήσεις τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνεις καλός τενίστας. Ωστόσο, με αφοσίωση και εστίαση, μαζί με έναν ικανό και εξυπηρετικό προπονητή, ακόμη και ο μεγαλύτερος αρχάριος του τένις θα μπορούσε να βρει τον εαυτό του να κυριαρχεί στο παιχνίδι μέσα σε μερικές προπονητικές σεζόν.

Αυτές οι πέντε συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μαθήματα τένις, ανεξάρτητα από τη σχολή ή τον ιδιωτικό προπονητή που θα πάτε τελικά. Θυμηθείτε, η επιτυχία στο τένις δεν έρχεται μόνο από την εξάσκηση αλλά από το παιχνίδι. Προπονηθείτε σκληρά, δουλέψτε με τεχνικές και συγκεκριμένες κινήσεις και εφαρμόστε τα όλα στην πράξη εκεί που μετράει: στο γήπεδο.

#1: Ισορροπήστε την πρακτική του τένις με το πρακτικό παιχνίδι.
Υπάρχουν κάποιες δεξιότητες που απλά δεν μπορείτε να κατακτήσετε μόνο μέσω της εξάσκησης και της εκπαίδευσης. Τα ένστικτα που έρχονται με την εμπειρία εντός του παιχνιδιού, οι ειδικές βολές που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή και να μπερδέψουν έναν αντίπαλο και τα ψυχολογικά παιχνίδια που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι όλα πράγματα που μπορούν να συλληφθούν μόνο μέσω του πραγματικού τένις. Η εκμάθηση και η εξάσκηση δεξιοτήτων με έναν προπονητή είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά η εξισορρόπησή της με πραγματικά παιχνίδια θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε το παιχνίδι σας πολύ πιο γρήγορα. Αν είναι δυνατόν, αναζητήστε έναν προπονητή τένις που προσφέρει ένα μείγμα ασκήσεων και αγώνα ένας προς έναν αγώνα.

#2: Κατακτήστε τις τεχνικές πριν τις εφαρμόσετε στην πράξη.
Το τένις είναι ένα άθλημα που εξαρτάται πολύ από τη σωστή τεχνική. Η κακή τεχνική όχι μόνο εμποδίζει το παιχνίδι σας, αλλά σας αφήνει σε κίνδυνο τραυματισμών και μακροπρόθεσμης μυϊκής βλάβης. Θυμηθείτε ότι το τένις δεν είναι απλώς ένα βραχυπρόθεσμο παιχνίδι και η εκμάθηση των τεχνικών που θα σας κρατήσουν υγιείς μακροπρόθεσμα είναι εξίσου σημαντική με την εξοικείωση με τις δεξιότητες και τις τεχνικές που σας βοηθούν να κερδίζετε αγώνες.

#3: Επιλέξτε έναν προπονητή που συμμετέχει.
Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κερδίσετε από την εξάσκηση ασκήσεων ξανά και ξανά χωρίς βοήθεια. Μερικοί προπονητές δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να σας βοηθήσουν με τις πιο λεπτές λεπτομέρειες του τένις και είναι καλύτερο να αποφεύγονται όταν πρόκειται να επιλέξετε προπονητή για μαθήματα τένις. Όταν κοιτάζετε γύρω από διαφορετικούς συλλόγους, σχολεία και ανεξάρτητους προπονητές, φροντίστε να επιλέξετε κάποιον που συμμετέχει στην καθοδήγησή τους, δίνοντας άμεσες συμβουλές, επιδείξεις και χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές. Η εκμάθηση από το βιβλίο μπορεί να σας πάει τόσο μακριά. Η εκμάθηση από έναν προπονητή θα σας πάρει την επιπλέον απόσταση.

#4: Για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας στο παιχνίδι, εγγραφείτε σε ένα πρωτάθλημα.
Μπορείτε να βελτιωθείτε τόσο πολύ μόνο μέσω της εξάσκησης και μόνο. Το πρωτάθλημα δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και ακόμη και το πιο φιλικό πρωτάθλημα μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να πετύχετε πραγματικά στο τένις. Ένα μεγάλο μέρος της ικανότητας εντός του παιχνιδιού δεν είναι μόνο η τεχνική και η εστίαση, αλλά η αυτοπεποίθηση και η νοοτροπία που συνοδεύουν την εμπειρία στον ανταγωνισμό. Ξεκινήστε παίζοντας φιλικά παιχνίδια με άλλους μαθητές και, στη συνέχεια, αποφοιτήστε στις τάξεις σε συλλόγους και ημι-ανταγωνιστικές τοπικές ομάδες τένις.

Written by